Jdi na obsah Jdi na menu

Mistrovství ČR Cross country

22. 7. 2007

O víkendu 21.-22.7.se konalo Mistrovství České republiky v Cross Country na Zadově. Kdo čte tyto stránky pravidelnějc ví, že jsem na Zadov přijel už ve středu, abych si najel trať.

K trati: 5,1km dlouhá, kterou jsme absolvovali 5x. Přesně takto bych si představoval trať na Cross country. Prudké výjezdy, sjezdy, technicky hodně náročné pasáže(triálek apod. se kterými si nevěděli rady ani výborní bikový maratonci, kteří objíždí světový pohár. 2 prudké výjezdy po sjezdovce v každém kole rychle brali síly. Divácká kulisa fantastická.

Trénink na trati: Poprvé sem si ji jel vyzkoušet ve čtvrtek dopoledne. Upřímně řečeno, z triálku jsem měl zpočátku respekt, ale v pátek, kdy jsme trénovali na trati s Petrem, se mi to podařilo dopilovat, takže při závodě nebyl jediný problém, naštěstí, protože lehnout před houfy zvědavých diváků....Těžko říct, kolikrát sem tento úsek trénoval, hodněkrát, ale vyplatilo se.

K průběhu závodu: Startoval jsem ze 37.místa, ale tempo, které se rozjelo bylo pro mě vražedné, takže jsem odcouval trochu dozadějš. Hektický úvod pro mě znamenal pád na 1.km, kdy mě sestřelili při jízdě DO kopce!!! Opravdu nezkutečný, co se tam odehrávalo. Podařilo se mi celkem rychlé stát a pokračovat. Ovšem z konce startovního pole. Petr mě v tomto momentě předjel taky. Přibližně v půlce kola, kde v mechanickém depu byli Lucka s Markét, kterým tímto ještě jednou děkuji za 100% servis na trati, mi hlásili ztrátu na Petra 10 vteřin, ve druhém kole to už bylo přes půl minuty. Petrovi to zpočátku opravdu jelo. Ve 3 kole jsem si ho při výjezdu dojel a začal zdrhat. V posledním kole jsem už toho měl opravdu dost. Dojel sem na 46.místě, což není zrovna super výsledek. Petr dojel na 50.místě, cca 2 a půl minuty za mnou.

Závod vyhrál Karel Videcký z Max Cursoru

Co k tomu dodat, výborná trať, diváci. Jediný co bych tomu vytknul je presentace- zas jednou děsivej bordel.Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář